Getty Kubica critică – cu o stare de spirit foarte diferit, casapariurilor live Robert Kubica a reușit să meargă 48 de ture în dimineața cu Williams, dar care este destul de critică pe noul FW42: „Sunt îngrijorat de faptul că această întârziere ar putea afecta sezonul Începutul nu este perfect,. am sentimente amestecate – a spus el – pentru noi, testele începe săptămâna viitoare și nu este o situație bună:. aparatul nu este numai cu întârziere, dar este îngrijorător ceea ce s-ar putea întâmpla sperăm să ieșim din ea “.. bine 154, înainte de a încheia dispozitivul de blocare de pe pista de zi lungă, cu un timp de doar doua jumătate mai mare decât cea a Leclerc egal Se amestecă cele mai multe ture inelate de toate a fost Giovinazzi noastre :. time – Timpul de joi, luna februarie 21: 1. Hulkenberg (Renault) 1’17 “393 (24 ture), 2. Albon (Toro Rosso) 1’17” 637 (136); 3. Ricciardo (Renault) 1’17 “785 (34); 4. Bottas (Mercedes) 1’17” 857 (57); 5. Hamilton (Mercedes) 1’17 “977 (58); 6. Leclerc (Ferrari) 1’18” 046 (138); 7. Norris (McLaren) 1’18 “431 (132); 8. Giovinazzi (Alfa Romeo) 1’18” 511 (154); 9. Grosjean (Haas) 1’18 “563 (64); 10. Magnussen (Haas) 1’18” 720 (66); 11.

Gasly (Red Bull) 1’18 “780 (146); 12. Pietonul (Racing punct) 1’19” 664 (72); 13. Russell (Williams) 1’20 “997 (17); 14. Kubica (Williams) 1’21” 542 (48).

De la corespondentul nostru Andrea Cremonesi © reproducere rezervate pentru a introduce comentariul tau

14 martie 2019 – Milan În așteptare pentru noua eră – începând cu anul 2020 numai în Europa inteligentă electric va vinde, așa cum se întâmplă deja în Statele Unite începând cu o ianuarie 2018 – brandul urban Daimler continuă explorarea conceptului de supermini premium. Acum șase luni la spectacol la Paris a fost dat Forease, show-masina in orice mod, decât la Geneva prin adăugarea unei + la numele a devenit un concept car: Întotdeauna dedicat de conducere în timpul liber, dar mult mai puțin spartan și esențiale.

Există întotdeauna geamurile laterale și fereastra din spate, dar în comparație cu masina original, oferă o acoperire pânză acoperită. Smart + Forease expus la Geneva Motor Show. Getty Geneva Motor Show din lume la show  ANI STYLE șaizeci – În cele din urmă aceasta este principala noutate a Forease +, cu două locuri inspirat de Speedster anilor șaizeci, sport, cu parbriz scăzut și un top moale – foarte ușor și simplu – pentru a scoate și stabilească în câteva secunde pentru a adăpost de vreme rea.

Odată eliminat, în partea de sus moale poate fi alunecat în compartimentul pentru bagaje mici în spatele scaunelor. Telaistica de bază rămâne cea a Smart ForTwo Cabrio, dar designerii brandului au avut o mână în diverse elemente pentru a accentua rata sportivitatea: în masca sunt două noi faruri cu LED-uri, mânerele ușilor deschise sunt mai subțiri decât cele originale, iar spate reprezintă o aripă mare, care este conectat la celula de siguranță: un element tipic al tuturor inteligente aici cu funcția, de asemenea, lonjeroane pentru capetele pasagerilor în caz de răsturnare.

Geneva Motor Show Toate informațiile  Căldura trecută – Interiorul reflectă modificările aduse corpului și transmite o atmosferă mai corsaiola decât în ​​trecut, datorită tăiat roata la indicatorii de sus și noi de pe tabloul de bord, inspirat de manometru ulei de motor turbo și indicatorul de pe unele masini sport. Dar în acest caz – în numele conectivității – sunt ecrane mici pentru a vedea notificările de la unele aplicații. Ce Smart + Forease?

Pentru a reînnoi stilul Smart ForTwo și ForFour, așteptările de stradă până la sfârșitul anului. Între timp, la 31 martie va face ordine ultini – în Germania – pentru Smart cu motoare termice: în urmă cu câțiva ani, ar fi fost o veste fals. Maurizio Bertera © reproducere rezervate pentru a introduce comentariul tau

23 februarie 2019 – Milano, la Geneva Motor Show in mai multe idei interesante este cel mai iubit de italieni și singurul – între o dezertare, iar celălalt – a reușit încă să aducă un număr bun de case, pregătitoare magazine, corp si designer de masini. Geneva International Motor Show 2019 își deschide porțile joi, șapte-3 pentru a le închide duminică 17.

La zece zile intense, deoarece, în plus față de expoziție clasic al modelelor – aproximativ 900 în total, cu 150 europene sau premiere mondiale – sunt conferințe, expoziții și premii (al patrulea va fi a proclamat Masina Anului), parțial deschisă publicului. Organizatorii urmăresc să bată recordul 2018 când au intrat 660 de mii de entuziaști și din interior.

Bilete – Vizitează Geneva Motor Show 2019 costă 16 franci elvețieni (aproximativ 14 euro) pentru un adult, 9 CHF (7 EUR) pentru copiii de la 6 la 16 ani, pensionari și invalizi, 11 CHF (9 euro) pe persoană pentru grupuri de cel puțin 20 de unități. 50% reducere, în cele din urmă, la intrările ulterioare 16.

De asemenea puteți cumpăra biletul on-line de pe site-ul oficial: https://www.gims.swiss/ Pavilioane deschise 10 – 20 de luni până vineri, și 9-19 sâmbătă și duminică pentru a vizita o zi este suficient, pentru că totul este concentrat în două sală mare pe diferite niveluri. De asemenea, pe site-ul există propuneri interesante pentru pachetele care includ accesul la expoziție și ospitalitate la hotel.

Noțiuni de bază Acolo – Aeroportul Internațional durează … o plimbare de zece minute, așa cum este „blocat“ de la Palexpo. Și de la acea stație – Genève Aéroport – chiar mai puțin, dar poate fi atins numai de către trenurile care pleacă de la gara principală a orașului – Comavin – în cazul în care opresc trenurile internaționale. De la Milano durează patru ore cu un Eurocity, dar nu există mai mult de patru pe zi.

Există soluții pentru bilete de tren cu preț redus și o reducere de 30% la bilet: despre https://www.sbb.ch. Cea mai populara alegere este timpul de conducere: Milano este de 320 km, 250 km și Torino pentru cei care provin din Sud întotdeauna pasajul convenabil pentru șoseaua de centură a primului.

Cel mai scurt drum spre Geneva – aproape toate pe autostrada – trece de Aosta și tunelului Mont Blanc (cu taxă un pic mai puțin de 50 de euro), ceea ce face repede, dacă totul funcționează, dar poate duce, de asemenea, în unele încetinire, în prezența liniilor lungi de camioane intrare. Zonele de parcare pune la dispoziția vizitatorilor la 5.000 de locuri în timpul săptămânii până la 10.000 la sfârșit de săptămână.

Acesta este situat la aproximativ 10 km de expoziție la care se ajunge cu autobuze gratuite de transfer. dacă vă opriți – Geneva, merită, de asemenea, o vizită mai lungă: acesta este cel mai mic oraș european – doar 200 de mii de locuitori – cu o rată ridicată de internaționalitate: există aproximativ 200 de organizații de la ONU – găzduit de celebrul Palais des Nations) și oală de topire este simțită în fiecare cameră sau să vă plimbați prin fermecătorul oraș vechi, foarte „parizian“. Este un oraș de muzee – cele mai interesante sunt Muzeul etnografic, ceasuri, Organizația Națiunilor Unite și Reformă – cu o conexiune puternică la apă proaspătă: aici Rhone intră în Lacul Geneva și în diferite porturi sunt ancorate sute de Barci cu panza.

Ernesto Bertarelli – omul de afaceri elvețian de origine italiană – a ales Société Nautique de Genève să conteste Alinghi pentru Cupa Americii trofeu 2003 – 2010 a rămas într-unul din sala de club de prestigiu, care organizează, de asemenea, Bol d’Or , una dintre cele mai cunoscute curse din lacusstri mondial. Nu departe de unde râul intră Jet d’eau fantana lacului cu un top de pulverizare de 140 de metri, care este simbolul orașului.